Aktuelno

Realizovani projekti u MZ Gornja Tuzla

 

10.09.2020 19:41
Slika
 

Tijekom svog mandata 2016/2020 u Gradskom vijeću Tuzla, a nadovezujući se na mnogobrojne aktivnosti proteklog mandata, Klub vijećnika Tuzlanske alternative svojim je radom omogućio realizaciju značajnih projekata u Gornjoj Tuzli.

 Uspješnim realiziranjem infrastrukturnih i ekoloških projekata u ovom periodu, kao i projekti čija se realizacija očekuje, stvorili su uslove kvalitetnijeg življenja građanima ove mjesne zajednice. S ponosom možemo reći da je djelovanje i predani rad naših vijećnika omogućio da unapređenje i razvoj Gornje Tuzle i njenog okruženja u svim parametrima prati razvoj grada. Najbolji primjeri takvog djelovanja i saradnje sa našim predstavnicima mjesne zajednice su:

Infrastrukturni projekti kao što je putna zaobilaznica kroz Gornju Tuzlu, koja prati uređeno korito rijeke Jale te izuzetno dobro pokrivenost uličnom rasvjetom na području cijele mjesne zajednice. Od posebnog značaja je i spajanje rasvjete sa susjednom mjesnom zajednicom Simin Han, koje je stvorilo uslove za osvjetljavanje mjesnog sportskog igrališta te omogućilo mladima Gornje Tuzle bezbijedno okupljanje i korištenje istog.

Od ekološko-energetskih projekata, sa sigurnošću je najznačajniji zamjena grejne peći u javnim objektima na području mjesne zajednice kao što su ambulanta, te Društveni dom koji je vrijedio za najvećeg zagađivača zraka u Gornjoj Tuzli, ali i drugi projekti iz oblasti reciklaže i energetske efikasnosti čija se realizacija uskoro očekuje.
0 0